Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Michelle van Dijk - Woensdag 23 Oktober 2022

    Kies de juiste lijmkam

    Het is van groot belang dat u bij het aanbrengen van tegellijm gebruik maakt van de juiste lijmkam. De lijmkam dit u nodig heeft, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type tegel, de ondergrond en de lijmkeuze. Een lijmkam wordt gebruikt op zowel de wand als op de vloer. Wij hebben een groot assortiment lijmkammen van verschillende merken in ons assortiment. Met verschillende handgrepen en met diverse vertandingen. De vertanding van een lijmkam bepaalt hoeveel tegellijm er op uw ondergrond wordt aangebracht: hoe groter de vertanding, hoe meer tegellijm.

    Welke vertanding kunt u het beste gebruiken

    De vertanding die het meest geschikt is voor uw klus is afhankelijk van het formaat van uw tegels. In de meeste gevallen geldt dat hoe groter de tegel is, hoe groter de vertanding van uw lijmkam moet zijn. Hieronder vindt u een overzicht met de meest voorkomende tegelformaten en de bijbehorende geschikte lijmkam.

    Mozaïektot c.a. 5x5 cm. Vertanding3 of 4 mm
    Wandtegels c.a. 10x10 cm.Vertanding4 mm
    Vloertegels c.a. 10x10 cm.Vertanding 6 mm
    Wandtegels c.a. 15x15 / 20x20 cm.Vertanding6 mm
    Vloertegelsc.a. 15x15 cm.Vertanding6 mm
    Vloertegelsc.a. 20x20 cm. Vertanding6 of 8 mm.
    Wandtegels c.a. 30x30 / 30x60 cm. Vertanding8 mm
    Vloertegelsc.a. 30x30 / 30x60 cm.Vertanding8 mm
    Vloertegelsc.a. 60x60 cm.Vertanding10 mm
    Vloertegelsc.a. 80x80 cm.Vertanding12 mm
    Vloertegelsc.a. 90x90 cm. (en groter)Vertanding15 mm

     

    Aangezien de laatste tijd vaak vloertegels worden toegepast als wandtegels, kunt u voor deze tegels dezelfde vertanding aanhouden. Op het moment dat uw tegel mooi vol in de lijm komt te liggen, weet u zeker dat u de juiste lijmkam heeft gebruik. Op deze manier bent u verzekerd van een goed eindresultaat zonder holle ruimtes onder uw tegelwerk. Wanneer de tegel niet goed vol in de lijm ligt, kunt u het beste een grotere vertanding kiezen.

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »