Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Michelle van Dijk - Donderdag 18 September 2022

    Keramische tegels badkamer reinigen

    Het is belangrijk om de keramische tegels in uw badkamer goed te reinigen en te onderhouden. Hierdoor blijven uw tegels langer mooi en gaat uw tegelwerk langer mee. Het reinigen van tegels wordt veelal onderverdeeld in dagelijks/wekelijks reinigen en periodiek reinigen.

    Dagelijkse/wekelijkse reiniging

    Voor dit onderhoud kunt u het beste gebruik maken van de HMK R157 Intensieve tegelreiniger. Dit product kunt u toepassen in een verhouding 1:100: 1 deel product mengen met 100 delen schoon water. Het verdunde product kan vervolgens worden aangebracht op de keramische tegels, waarna u dit kort laat inwerken. U kunt dit schrobben met de Doodlebug, die is uitgevoerd met een rood of blauw schrobpad. Ten slotte dient u goed na te spoelen met schoon water.

    Periodieke reiniging

    Hoe vaak uw badkamer periodiek gereinigd moet worden, is afhankelijk van het gebruik van het oppervlak. Bij een periodieke reiniging schrobt u de wanden en vloeren om egaal vuil te verwijderen en het oppervlak op te frissen. Dit kunt u het beste doen met de HMK R159 Tegel- en sanitairreiniger. Voordat u dit product gaat gebruiken op uw tegelwerk, dient u eerst de voegen nat te maken. Vervolgens kunt u het product in de verhouding 1:10 mengen met schoon water en aanbrengen op uw keramische tegels. Het product dient 10 minuten in te werken, waarna geschrobd kan worden met de Doodlebug, die is uitgevoerd met een rood of blauw schrobpad. Ten slotte dient u goed na te spoelen met schoon water.

    Wanneer de vervuiling of kalkaanslag in grote mate hechting heeft gecreëerd op uw tegels, kan tijdens het reinigen de HMK R187 Peeling cleaner worden toegevoegd. Op die manier haalt u de vervuiling of kalkaanslag uit de open poriën of het reliëf van de tegels.

    Let op! Alle bovengenoemde producten dient u niet te mengen met andere reinigingsmiddelen, impregneringen, verzegelingen of onderhoudsmiddelen. Indien u twijfelt aan de producten die u nodig heeft voor uw oppervlak, dan kunt u altijd bij ons terecht voor advies.

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »